Aerie in the Birches

Perched high on a west-facing hillside, a mature stand of paper birch trees surrounds an elegant Swiss Chalet and a walled garden designed by JMMDS. The original terrace was enlarged to include a sunken outdoor kitchen area and an expansive dining terrace. Between the two, a giant millstone found onsite was turned into an informal breakfast table; its round form is repeated in a charming water garden and fire pit terrace to the south. Along the front of the house, six-foot-high stucco walls offer privacy while beautiful plantings and containers grace the entryway.

LOCATION:

Woodstock area, Vermont

JMMDS Project Managers:

Anna Johansen and Erica Bowman

COLLABORATORS:

General Contractor: Lance Ballard, Lance Ballard Builders, Inc.
Landscape Contractor: Libby Deliso, Clement Lawns and Irrigation
Stone Mason: J.T. Dow Stonework

PHOTOGRAPHY BY:

Susan Teare

JMMDS-VT-Woodstock-landscape-design

JMMDS-VT-Woodstock-landscape-design

JMMDS, Aerie in the Birches, Woodstock area, VT

JMMDS, Aerie in the Birches, Woodstock area, VT

JMMDS, Aerie in the Birches, Woodstock area, VT

JMMDS, Aerie in the Birches, Woodstock area, VT

JMMDS, Aerie in the Birches, Woodstock area, VT

JMMDS, Aerie in the Birches, Woodstock area, VT

JMMDS, Aerie in the Birches, Woodstock area, VT

JMMDS, Aerie in the Birches, Woodstock area, VT